重要公告:

再次提醒各組同學,請確實於報告提問後附上答案,以利大家複習,準備考試。今日的踏實,明日的功德呀!

Tuesday, May 17, 2011

期末出題:分配名單公佈

期末將由每位同學按照下列分配範圍出題,每人一題,附上解答,以供同學參考。
上傳格式如下:

姓名:常梅萊/Mary Chang (除了昱珊之外,中英文姓名都要)
學號:BXXXXXXXXX
出處:p. XXX (填寫頁碼。請用英文版的頁碼。)
題目:Why did I always forget to read and think the teacher wouldn't know? (請用英文出題)
答案:I don't really care even if he knows. (也請用英文作答)

如果真的有所顧慮,怕英文無法充分表達,可於最後用中文加註。

分配名單,請於右側講義下載處下載。

55 comments:

  1. 姓名:蘇鈺涵/Susan
    學號:B405099035
    出處:p164-167
    題目:Why Mitch felt ashamed when he found the congratulatory letters from the Reb?
    答案:Because the Reb had tried to stay in touch with him, but Mitch didn’t response him. And Mitch didn’t even remember receiving them.

    ReplyDelete
  2. 姓名:黃中玉/Chloe
    學號:B114099038
    出處:P.234
    題目:Author asked Rabbi why he thinks he became a rabbi and Rabbi answered him that there were seven reasons. God comes in what place?
    答案:God comes before all reasons.
    "Before number one."

    ReplyDelete
  3. 姓名:韓如媛/Ivy
    學號:B114099061
    出處:p.244
    題目:After Rabbi was dead,author got to church to see Henry's speech.In the end of the speech,Henry said"If you are looking for the miracles God can do with a life.you are looking at one." What's the maricles he talked about?
    答案:That God had changed his life by an experience when he was young.

    ReplyDelete
  4. 姓名:馬筱淇/Vicky
    學號:B101099008
    出處:p. 120
    題目:Why did the author not know what he say to that, when Henry said “Glory, Glory, hallelujah, since I laid my burden down?”
    答案:Because he had a particular distaste for religious hypocrisy, and He was not sure whether Henry really change or not. He wanted to trust Henry, but he didn’t want to be naive.

    ReplyDelete
  5. 姓名:許祐瑄/Jennifer
    學號:B114099016
    出處:P224
    題目:Why did Reb cry?
    答案:Because he really wants to make a community, and finally they did it.

    ReplyDelete
  6. 姓名:徐子恆/Ricky
    學號:B101099111
    出處:p.142
    題目:Since Sarah and Albert were married on November 3,1944, why did she tell people that she had thirty wonderful years rather than sixty years?
    答案:Because a marriage is not always perfect , and she just took their great time into account.

    ReplyDelete
  7. 張博雄/MichaelJune 1, 2011 at 8:03 AM

    姓名:張博雄/Michael
    學號:B101099108
    出處:p.138
    題目:In the chapter,why did Henry feel despaired at first,but,for a while,he was suddenly enlightened?
    答案:Henry realized something that the Lord is interested in what you do ,but don't care nothing about no building. Henry thinks we should not worry about tomorrow,for tomorrow will worry about itself.In addition,the Lord cares about you,and what's in your heart.

    ReplyDelete
  8. 姓名:謝任堯/Ray
    學號:B508099039
    出處:p.197
    題目:Which direction did the Reb refer to whether man can change between good and evil?
    (A)Good only (b)Evil only (C)Both direction (D)Bullshit
    答案:(C)

    ReplyDelete
  9. 姓名:羅停云/Lucy
    學號:B405099001
    出處:p.149
    題目:What did a good marriage mean in Reb's opinion?
    答案:A good marriage should endure tribulations.

    ReplyDelete
  10. 姓名:簡劭勻/Wendy
    學號:B409099052
    出處:p.213(Saying Sorry (pp.209-213) )
    題目:When should people repent and start anew according to the Reb?
    (a)the exactly day before we die
    (b)every day
    (c)we don't need to say sorry for anything

    答案:(b)

    (the Reb said no one can find which day they will die)

    ReplyDelete
  11. 姓名:王怡婷/Melody Wang
    學號:B508099042
    出處:p. 194-199
    題目:Reb believe there is goodness in man, but why do so many bad things?
    答案:Because God gave us free will - freedom to choose.

    ReplyDelete
  12. 姓名:饒珮伃/Patty
    學號:B507099054
    出處:p. 182
    題目:What comforts Reb after Rinah's death?
    (A)faith (B)go to someone's home who had lost family members-particularly a young one(C)above all
    答案:(C)

    ReplyDelete
  13. 修改篇-王怡婷b508099042
    題目修改一下:Reb believe there is goodness in man, but why do people do so many bad things?
    謝謝 : )

    ReplyDelete
  14. 姓名:陳筱郁/Amanda
    學號:B101099134
    出處:p. 153
    題目:What did Henry rob from the synagogue?
    (A)envelopes (B)money(C)bibles
    答案:(A)

    ReplyDelete
  15. 姓名:蔡祁珊/Sherry
    學號:B405099034
    出處:p.161
    題目:What is Reb's view if someone from another faith won't recognize him? Or wants him dead for it?
    答案:He thought that is not faith but hate and God cries when that happens.

    ReplyDelete
  16. 姓名 : 宋晨新/Jessie
    學號 : b114099067
    出處 : P246
    題目 : Why did Reb make a recording about life
    after death?
    答案 : He want to let all people in his
    community know that he is doing fine and
    give them happiness in life or after death.

    ReplyDelete
  17. 姓名:陳羿蒽/Hazel
    學號:B101099009
    出處:p. 119
    題目:Why did Mitch think of Reb when he talked with Henry?
    答案:Because the similarity between Reb and Henry make Mitch believe that's how Men of God develop humility.

    ReplyDelete
  18. 姓名:趙陵琦/Nelson
    學號:B101099119
    出處:p. 141
    題目:According to Jewish tradition, forty days before a male baby is born, a heavenly voice shouts out ________
    (a) whom he will marry (b) Sarah (c) Alvin (d) his daughter
    答案: (a)

    ReplyDelete
  19. 姓名:倪鈴鈞/Amanda
    學號:B114099090
    出處:p. 233
    題目:Why did Reb ask the nurse to stop by once a while and remember Reb is there after turning off the lights?
    答案:Because Reb is dying, and he doesn't want to be forgot.

    ReplyDelete
  20. 姓名:郭旻勳/Rick
    學號:B114099039
    出處:p.235
    題目:Why didn't Mitch use the stuffs that are about Rib to write the eulogy?
    答案:He wanted to write his deeper feeling for Rib.

    ReplyDelete
  21. 姓名:陳怡葦/Mooly
    學號:B508099006
    出處:p.181
    題目:What was the Reb's attitude after he cursed God for his daughter's death?
    答案:He recognized that there is a power in the world that is greater than him.

    ReplyDelete
  22. 姓名:莫捷/Molly
    學號:B114099008
    出處:p.221
    題目:Henry has done several bad things before .But why he change his career to the worker of god for ?
    答案:Because Henry wants at least do something right for his mistaken pass.

    ReplyDelete
  23. 姓名:莊夢凡/Jessica
    學號:B114099001
    出處:p.215
    題目:What is the way the author found to know more about Herny?
    答案:Talking to Herny's congregants.

    ReplyDelete
  24. 姓名:王珮驊/Lisa
    學號:b508099059
    出處:P.204~205
    題目:Why did Cass feel ashamed?
    答案:Because he took more food than he need and that was discovered by Pastor.

    ReplyDelete
  25. 姓名:彭玉嬋/Jacqueline
    學號:: B507099015
    出處:P174
    題目:What did Mitch feel when he took the last peek into the gym?
    答案: It's hard to express what hit him then.

    ReplyDelete
  26. 姓名:李佩璇/Joyce
    學號:B409099053
    出處:p211
    題目:Why the Reb urged Mitch not to wait?
    (When he want to say something to someone)
    答案:Nothing haunts like the things we don't say. (P212)

    ReplyDelete
  27. 姓名:鄭鈞懋/Mark
    學號:B114099036
    出處:P.229
    題目:Why Henry said "God is good"?
    答案:(P.229~230)There are lots of donation and volunteer, and the gas company had renewed its service.就是Henry認為現在有這麼多的捐贈物及志工錢來幫忙,都是上帝所賜的。

    ReplyDelete
  28. 姓名:吳映慈/Inna
    學號:B508099047
    出處:p. 195
    題目:What was Reb thinking at those hard times?
    答案:He was thinking mostly about his family.

    ReplyDelete
  29. 姓名:吳承恩/Annie
    學號:b114099032
    出處:p.228
    題目:How did people know the story of Henry's church?
    答案:They saw the newspaper column written by Mitch.

    ReplyDelete
  30. 姓名:劉庭宇/Gina
    學號:B405099023
    出處:p.159
    題目:Who influenced Gandhi by teaching that no religion was superior because they all brought people closer to God?
    答案:Rajchandra

    ReplyDelete
  31. 姓名:李東哲/Brandon Froblaze Lee
    學號:B508099037
    出處:p. 192 (WINTER/ Winter Solstice)
    題目:Why did Mitch think that when Henry got back to his “New York world”, he would say, “Yeah, I got a whole new thing going on.” before the preach in the plastic tent ?
    答案:Because that he didn’t believed that Henry had really changed thoroughly and could do things that he was doing before.

    ReplyDelete
  32. 姓名:陳秉峰/Bill
    學號:B101099028
    出處:p.128-129(October/ Old)
    題目:How can Reb avoid the second death?
    答案:He can just avoid it in the short run. However, the faith that he believes and has taught can go on to connect every generation.

    ReplyDelete
  33. 姓名:區穗中/Ou
    學號:B101099099
    出處:p132-133
    題目:Why doesn't Mitch trust Henry and help him at first.
    答案:Henry was a man with drugs, gun, and jail. How could Mitch trust him easily? If one day Henry took up him old trade, all the resources they donate would become nothing.

    ReplyDelete
  34. 姓名:郭維元/Steven
    學號:B101099107
    出處:p138
    題目:Why Henry said:"The Lord care nothing about no building!"?
    答案:Because The Lord didn't care about what happened to the building.If this is the place you come to worship him, it is holy to him.

    ReplyDelete
  35. 姓名:陳安祺/Angel
    學號:B507099050
    出處:p.182
    題目:What did Reb realize after Rinah's death?
    (A)God is cruel
    (B)we are all frail parts of something powerful
    (C)it's all doctor's fault
    答案:(B)

    ReplyDelete
  36. 姓名:李美萱/Michelle
    學號:b114099005
    出處:p.220
    題目:Why did Henry think that he was meant to work with the pool and live the pool way?
    答案:Because he had done many bad thingse so that he had to give something back to God.

    ReplyDelete
  37. 姓名:蔡翔宇/Kenny
    學號:b114099091
    出處:From a Sermon by the Reb p184 185
    題目:Whose soul is that Adam asked LOrd to bestow some of the year of his life? And why?
    答案:David the King was bestowed because he taught,inspired,and left people a great spiritual legacy.

    ReplyDelete
  38. 姓名:陳至亨/Sam
    學號:b101099094
    出處:Church P.132~P.140
    題目:How did Henry console the people in church when the building constantly leaked water?
    答案: He said that the Lord don't care about no building but the people's heart. It means that though their building might be disintegrating, their soul were still in sight.(P.138)

    ReplyDelete
  39. 姓名:林駿宏/Bill
    學號:B101099036
    出處:Old p125
    題目:Why did Rab say that"Getting old,we can deal with,Being old is the problem"?
    答案:Rab thought that everyone could do something they want,even if they were not young anymore.But,if you had thought that you were old man,you won't do anything what you can do.

    ReplyDelete
  40. 姓名:陳詣庭/Ashly
    學號:B405099024
    出處:Your Faith,My Faith P.156~162
    題目:How can Reb─a cleric─be so open-minded?P.161
    答案:Beacuse he knows what he believes.But he constantly tell people: you should be convinced of the authenticity of what you have,but you must also be humble enough to say that we don't know everything,we must accept that another person may believe something else.

    ReplyDelete
  41. 姓名:廖泓舜/Leo
    學號:: B507099018
    出處:P176
    題目:What does the poem want to tell?
    答案:People learn more when suffering from sorrow

    ReplyDelete
  42. 姓名:楊喬楓/Amy
    學號:: B507099022
    出處:P.168
    題目:What did Mitch purchase for Henry's church?
    答案:a blue tarp

    ReplyDelete
  43. 姓名:林于嵂/Albert
    學號:b114099044
    出處:p.240 第二段最後一行
    題目:What is the meaning of “…that the only whole heart is a broken heart.”
    答案:沒有受過挫折、歷練的心靈不算完整,要修過挫折學分才算完整的心靈

    ReplyDelete
  44. 姓名:畢瑜庭/Chris
    學號:b507099008
    出自:P.167最後一段
    題目:Why did Mitch felt a grief on the plane after he took his file from the synagogue once he belonged to?
    答案:Because he felt that he was the kind of person who discovers,upon returning from a trip,that something has been left behind and there is no way to retrieve it.

    ReplyDelete
  45. 姓名:楊千儀/Amy
    學號:b101099102
    出處:p132-133
    題目:Why does Mitch keep thinking of the expression "Never trust a fat preacher"? What's he concerning?
    答案:Because he's afraid that Henry might siphon profits from his congregation.

    ReplyDelete
  46. 姓名:張君愷/Kevin
    學號:B101099020
    出處:p.128
    題目:What's the meaning of second death?
    答案:You died and no one would remember you.

    ReplyDelete
  47. 姓名:賴俊佑/Alex
    學號:B101099016
    出處:p.126
    題目:Why didn't the Reb do sermon anymore?
    答案:Because he was afraid of screwing it up and the people might be scared that the Reb was dying.

    ReplyDelete
  48. 學號:B114099081
    出處:p.248
    題目:The author asked the Reb "What if you only get five minutes with God?" What is the thing that the Reb spend the most time with God?
    答案:The reb would say "Lord,give these to someone who is suffering and requires your love and counsel."

    ReplyDelete
  49. 對不起,上一篇忘了打名字,
    我是吳群麗,Lily

    ReplyDelete
  50. 姓名:林昱珊
    學號:B114099004
    出處:p. 217
    題目:How did Henry's church build memberships?
    答案:a desperate need for God

    ReplyDelete
  51. 姓名:王子嘉/Anastasia
    學號:B508099070
    出處:p. 207
    題目:Why does Cass long to tell Mitch about his story?
    答案:He saw the way Mitch watch Henry, and he think that maybe some misunderstood made Mitch think that Henry is not like a Pastor should be.

    ReplyDelete
  52. 姓名:黃鈺凱/Ken
    學號:B114099075
    出處:P. 243~247
    題目:The author used to run away when seeing a man of faith, but now he suggests us stopping running. Why?
    答案:You may find there is something beautiful to learn, because you wait for a minute.

    ReplyDelete
  53. 姓名:林裕民
    學號:B101099120
    出處:p.154
    題目:why won't Henry be angry at his believers who take drugs,or get drunk?
    答案:because he regards his church as an emergency room,and people should keep coming until they are cured.I think that it is also because he was one of them, too.He knew it is hard to give up taking drugs,so he just keep trying hard to influence them to the good side and hope that one day they will be cured in the inside and the outside.

    ReplyDelete
  54. 姓名:朱芃柏/Blair
    學號:b114099053
    出處:The Eulogy 之 p.240
    題目:What is the sentence by Mitch "How much good have you done simply by the bad we have not?" mean?

    答案:Mitch thinks Reb is their wagging finger which stop them doing bad things,and Reb did a lot of good things even just count how much bad things he stoped.
    就是說,Reb平常會用各種方式阻止或避免他的會眾做壞事,而他所阻止發生的壞事算好事的話,他所做的好事就已經很多了,亦即他教化了會眾,阻止很多壞事發生。

    ReplyDelete
  55. 姓名:蔡奉瑾/KEVIN
    學號:B101099129
    出處:p. 152(下)~153(上)
    題目:Why did Henry preach one the outside wall of the church?
    答案:Because he wanted to spread out God's word to those who felt guilty to come into the church.

    ReplyDelete